nieuws

Hengelose muziektheatervoorstelling STORK! viert Kick-off

Poppodium Metropool in Hengelo locatie van Kick-off Stork!
Poppodium Metropool in Hengelo locatie van Kick-off Stork! © RTV Oost
Het tweede deel in theaterserie 'De historie van Twente' komt eraan. Na het succes van Het Verzet Kraakt is aankomende zondag de officiële aftrap van muziektheaterproductie 'Stork'.
In Poppodium Metropool in Hengelo wordt precies uit de doeken gedaan waar de muziektheaterproductie om draait. De cast- en crewleden komen samen.

Tweede deel

'De historie van Twente', zoals de in totaal vier voorstellingen overkoepelend worden genoemd, verteld door middel van muziektheater de historie van regio. Stork! is het tweede deel in de reeks.

In de voorstelling ligt de focus op het Hengelose bedrijf Stork. Het theaterstuk laat de lokale en regionale geschiedenis tot leven komen. Het bedrijf zelf, de familie, medewerkers, dromen en daden; alles komt aanbod. Zo ook de opkomst en ondergang. 
Vorig jaar trok het eerste deel, Het Verzet Kraakt, maar liefst 27.000 bezoekers naar Almelo. Volgend jaar volgt productie De Kelk over het ontstaan van de landelijke katholieke arbeidersbeweging aan het eind van de negentiende eeuw. Het laatste deel, gepland voor 2020, gaat over de maandenlange Jutestaking in Rijssen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.