nieuws

Dansthriller 'De Zaak Carmen' zoekt nog meer (amateur)dansers

Extra audities voor 'De Zaak Carmen'
Extra audities voor 'De Zaak Carmen' © Lonneke van Leth
(Amateur)dansers uit de regio Hengelo worden gezocht voor de dansthriller 'De Zaak Carmen'.
Er was in januari al een auditieronde, maar op 12 mei vindt er in Schouwburg Hengelo een extra ronde plaats. De eerste auditie leverde, door te weinig aanmeldingen, te weinig dansers op. Producent Lonneke van Leth producties is op zoek naar dansers uit de regio Hengelo voor het ensemble.
"Het is een maatschappelijk participatieproject", zegt Anita Kwakman van het productiebedrijf. "Het is daarom belangrijk dat de dansers uit deze regio komen. En, het is natuurlijk praktisch qua repetities". Eerder werd de voorstelling in Den Haag opgevoerd, waar ook (amateur)dansers uit de regio mee deden. Dit met succes.
De voorstelling 'De Zaak Carmen' brengt professionals samen met amateurs. Elke danser kan zich dus aanmelden. Wel alleen op uitnodiging. Na een mail met cv en bio wordt bepaald of je wordt uitgenodigd. 
"Er doet een vaste groep professionele dansers mee. Dit vullen wij aan met amateurdansers. Zij hoeven niet geschoold te zijn, maar enige ervaring is fijn. Het is een grote productie", legt Kwakman uit.
Een totale crew van 32 dansers voert het stuk op over de moord op Carmen. Het verhaal over de vermoorde vrouw, haar minnaar Don José en de dienstdoende rechercheur die de zaak maar niet kan loslaten, wordt verteld door middel van dans, muziek en theater. Tussen 20 september en 27 september zal het stuk worden opgevoerd.
Aanmeldingen gaan via info@lonnekevanleth.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.