nieuws

Muziekgod Pan heeft plek op dak ArtEZ in Enschede

Zo goed als nieuw is muziekgod Pan na een opknapbeurt in het atelier van de Deventerse kunstenaars Spacecowboys. Vandaag is het torenhoge beeld, half mens en half dier, op het dak van ArtEZ Conservatorium in Enschede gezet.
Vanochtend is Pan op een vrachtwagen gelegd, om getransporteerd te worden richting in Enschede. Het rechtop zetten van het enorme beeld gebeurt al op de vrachtwagen, daarna gaat de hybride het dak op. 
Kunstenaarsduo Spacecowboys uit Deventer maakte het beeld, dat vorig jaar deel was van de IJsselbiënnale, en werkte de afgelopen tijd aan een opknapbeurt. Het afgelopen jaar stond Pan namelijk langs de IJssel, tussen Deventer en Zutphen. 

'In Pan zag ik iets terug van onze conservatoriumstudenten'

In de Griekse mythologie staat Pan bekend als god van het woud en het dierlijk instinct, maar ook als fluitspeler. De panfluit is zelfs naar hem vernoemd. Rob Kramer, directeur van het ArtEZ Conservatorium, zag het kunstwerk tijdens de kunstroute IJsselbiënnale en besloot dat het perfect was voor op het dak. 
"Ik zag in de houding van muziekgod Pan iets terug van onze conservatoriumstudenten. Jonge iconen in wording, met een nieuwsgierige en avontuurlijke houding", zegt Kramer.
RTV Oost is was er live bij. Het plaatsen van de muziekgod op het dak van het Conservatorium is terug te zien op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.