nieuws

House of Hope schept orde in de chaos

In de keuken ligt een dode muis. Een tuinkussen in de woonkamer is een verzamelplaats van muizenkeutels. Vet zweeft in de spinnenwebben aan het plafond van de keuken. Het is het verhaal van ultieme eenzaamheid.Maar er is ook een ander verhaal: van mensen die opruimen, schoonmaken, sausen en schilderen. Vrijwilligers van House of Hope gaan belangeloos in de Deventer flatwoning aan het werk. En als de keuken klaar is, laten ze de bewoner niet aan zijn lot over.
Het House of Hope is een initiatief van meerdere kerken in Deventer.

Praktisch

House of Hope heeft een eigen gebouw aan de Grevelingenstraat, de Oase, en in de Schalm. In de Oase kan op maandag en dinsdag gratis worden geluncht en tegen een kleine vergoeding warm gegeten. De hulp die geboden wordt is vooral praktisch van aard: het varieert van hulp bij schulden, het opknappen van de tuin, het plaatsen van een schutting, of iemand begeleiden naar het ziekenhuis. "Het moet wel gaan om situaties waarbij mensen echt klem zitten", zegt Henri ten Napel, beheerder van de Oase. "Maar als we iemand helpen, laten we hem daarna niet in de kou staan".

Dakloos

Edward Samallo maakt deel uit van het klusteam van House of Hope. Hij leefde een aantal weken op straat en kwam toen terecht in de crisisopvang. Een kennis van een kennis ontfermde zich over hem en inmiddels heeft hij weer een dak boven het hoofd en werkt hij als vrijwilliger voor House op Hope. Wat hij het liefste doet? "Slopen!" Het beste wat hem is overkomen? "Ik heb weer een eigen huisje!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.