maandag 19 februari 2018 | 10:31 Laatst bijgewerkt: 19-2-2018 | 10:31
 • Foto 1 foto

Het nieuwe jaar is al even begonnen, en dus is het de hoogste tijd om de beste sporters van 2017 te kiezen tijdens de Overijsselse Sportverkiezingen 2017. Wie worden de Overijsselse Sportvrouw, Sportman en Sportploeg van het jaar 2017? Vanmorgen werden in het Radio Oost-programma Goeiemorgen Overijssel de genomineerden bekendgemaakt.

De strijd om de titel Overijsselse Sportvrouw gaat dit jaar tussen vijf kandidaten. Kirsten Wild (Zwolle) pakte bij het WK baanwielrennen zilver en brons op de puntenkoers. Op het EK won ze drie medailles. Anna van der Breggen (Zwolle) won binnen zeven dagen de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook pakte ze voor de tweede keer de zege in de Giro Rosa, de Ronde van Italië. Op het EK pakte ze brons op de tijdrit, op het WK zilver op dat onderdeel en ook tijdens de ploegentijdrit werd ze tweede. Sophie de Boer (Enschede) won in het begin van het jaar de wereldbeker veldrijden. Martine Smeets (Geesteren) pakte brons op het EK handbal. Jorien ter Mors (Enschede) won een zilveren plak op het EK sprint en pakte brons op het WK sprint. Op de NK afstanden won ze drie medailles en tijdens het olympisch kwalificatietoernooi plaatste ze zich voor de 1000 en 500 meter.

 

Schaatsers Ronald Mulder uit Zwolle en Jan Smeekens uit Raalte strijden met baanwielrenner Jeffrey Hoogland uit Nijverdal om de titel Overijsselse Sportman. Ronald Mulder werd vierde op de WK sprint, hij won twee keer de 500 meter, maar greep net naast de medailles in het klassement. Bij de NK afstanden pakte hij twee medailles en op het olympisch kwalificatietoernooi greep hij een ticket voor de 500 meter. Jan Smeekens werd de eerste Nederlandse wereldkampioen op de 500 meter. Op de NK afstanden pakte hij brons op die afstand en hij plaatste hij zich voor de Olympische Spelen. Jeffrey Hoogland pakte zilver op de teamsprint tijdens de WK baanwielrennen. Op het EK greep hij goud op de kilometer tijdrit, zilver op de sprint en brons op de teamsprint.

 

Voor de titel Overijsselse Sportploeg zijn Landstede Basketbal, PEC Zwolle en Coulisse Twente genomineerd. Landstede Basketbal uit Zwolle won in oktober de eerste prijs in de historie: de Supercup. PEC Zwolle speelde onder trainer John van ‘t Schip een fantastische eerste seizoenshelft. De ploeg won 9 van de 18 duels, speelde 6 keer gelijk en verloor slechts 3 keer. Het leverde dan ook een mooie vierde plek tijdens de winterstop op. De squashers van Coulisse Twente uit Hellendoorn werden in april voor het eerst landskampioen.

 

Stemmen en jury

Vanaf vandaag kan gestemd worden via www.rtvoost.nl/sportverkiezing. Dat kan tot en met zondag 4 maart. De uitslag wordt bepaald door de publieksstemmen én de vakjury onder voorzitterschap van Erben Wennemars. De jury bestaat verder uit Hennie Kuiper, Karin Kuipers en Rob Harmeling. Maandagavond 5 maart worden de winnaars van de Overijsselaars Sportverkiezingen bekend gemaakt in theater ZINiN in Nijverdal. Sportservice Overijssel tekent met RTV Oost, NDC Mediagroep, Topsport Overijssel en theater ZINiN voor de organisatie. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst met onder meer ‘Freestyler Josh’, de hiphop-formatie ‘Next Episode Crew’ en de band ‘Muppetstuff’ zal behalve de prijzen voor beste sporters ook de prijs voor de Overijsselse amateurclub en de ‘Hennie Kuiper Talententrofee’ worden uitgereikt.

 

De Overijsselse Sportverkiezingen volg je maandag 5 maart vanaf 20.00 uur op de RTV Oost-facebookpagina en op rtvoost.nl. Een uitgebreide samenvatting van Overijsselse Sportverkiezingen zie je bij TV Oost op dinsdag 6 maart om 21.00 en 23.00 uur en op woensdag 7 maart om 08.00 uur.

Persberichten

 • 19 feb Dit zijn de genomineerden voor de Overijsselse Sportverkiezingen
 • 12 feb Gloednieuwe afleveringen van ‘Spiel mir einer!’ bij TV Oost
 • 8 feb   Sneak preview: Winter in Overijssel
 • 7 feb ‘Overijssel Kiest’ bij RTV Oost
 • 22 jan Carnaval in Overijssel volg je met RTV Oost
 • 23 jan Recordopbrengst ‘Samen voor de Voedselbank’ 2017
 • 8 jan RTV Oost benoemt Henk Jan Karsten tot hoofdredacteur
 • 29 dec Overijssel en Limburg door de ogen van vakantiegangers uit beide provincies
 • 29 dec TV Oost eindigt 2017 met humor en muziek en verwelkomt 2018 met een frisse duik!
 • 27 dec TV Oost zendt de Twentse Eindejaarsconference uit
 • 27 dec Lass die Sonne in dein Herz bij het RTV Oost SchlagerSymphonica
 • 27 dec Foyerconcert Grensland Oberkrainer bij RTV Oost
 • 19 dec RTV Oost komt met bijzondere kerstprogramma's
 • 12 dec   Kom naar de kerstnachtdienst in de Overijsselse streektalen
 • 18 dec   Power Folk! Rock met Schotse en Ierse invloeden op TV Oost
Informatie