donderdag 14 september 2017 | 12:02 Laatst bijgewerkt:

RTV Oost, het publieke mediabedrijf voor Overijssel, brengt nieuws en benadrukt de identiteit van de regio. Online en via radio en tv. RTV Oost is de meest geraadpleegde nieuwsbron van Overijssel.

 

De redactie van RTV Oost is op zoek naar versterking. Zit jij letterlijk en figuurlijk bovenop het nieuws? Heb je ook oog voor de mensen en de verhalen ‘achter het nieuws’? Beschik je over een uitgebreid netwerk en leg je makkelijk contact? Dan herken je je hopelijk in onderstaande functie:

 

Bureauredacteur (m/v)
(36 uur per week)
 
Als bureauredacteur ben je een belangrijke schakel in ons streven een snelle en betrouwbare nieuwsbron te zijn. Je weet welk nieuws belangrijk is, welke thema’s er in de provincie spelen, maar ook waar bij het koffiezetapparaat over gepraat wordt. RTV Oost wil niet alleen inspelen op de actualiteit maar ook dichtbij de mensen staan.

 

We zoeken iemand die enthousiast wordt van de mogelijkheden die de diverse nieuwsplatforms bieden. Die niet bang is om nieuwe dingen uit te proberen en die feiten en ontwikkelingen kan vertalen in onverwachte en pakkende verhalen. Niet afwachten maar gebruik maken van de 1001 ideeën in je hoofd.

 

Ook zeker belangrijk: Je bent trots op onze provincie, onze cultuur en kent de weg in Overijssel.

 

Werkzaamheden:

-  Het garen van nieuws en informatie.

-  Het onderhouden van contacten met correspondenten, mediapartners en overige informanten.

-  Het screenen, beoordelen en verwerken van binnenkomend nieuws.

-  Het publiceren via alle beschikbare kanalen.

-  Het produceren van bijdragen voor verslaggevers.

-  Het redigeren c.q. monteren van bijdragen.

 

Functievereisten:
- Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de multimediale journalistiek of een daaraan verwante studierichting.

- Je hebt relevante werkervaring.

- Je bent betrokken bij en goed geïnformeerd over de Overijsselse samenleving.

- Je herkent nieuws; je kunt onderscheiden wat wel of niet belangrijk is voor onze doelgroep. Je bent ook in staat eigen nieuws te creëren.

- Je bent multimediaal inzetbaar

- Je legt makkelijk formele en informele contacten en je hebt een groot netwerk; zowel online als offline.

- Je hebt een zelfstandige en ondernemende instelling, maar bent ook een teamspeler.

- Je werkt accuraat en zorgvuldig en bent in staat om foutloze berichten te schrijven.

- Je hebt geen 9-5 mentaliteit; je bent van nature 24 uur per dag journalist en bent flexibel inzetbaar t.b.v. ochtend-, dag-, avond- en weekenddiensten.

 

Wij bieden:

Een fulltime dienstverband (36 uur per week) voor de periode van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. De functie is ingedeeld in salarisschaal G van de omroep cao.

 

Interesse?

Sollicitaties kunnen per e-mail worden gestuurd naar Jolanda Caspers (peno@rtvoost.nl). Voor meer informatie kun je bellen met Martin Steenbeeke (hoofdredacteur), telefoon 074-2456468.

 

Reageren kan uiterlijk tot en met 6 oktober 2017.

Informatie