nieuws

'Afpersing van homostel uitermate ernstig'

'Afpersing van homostel uitermate ernstig'
'Afpersing van homostel uitermate ernstig'
Voor chantage van een homostel uit Westerhaar staan vandaag drie verdachten terecht. Tegen de eerste verdachte is anderhalf jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
Het homostel werd begin dit jaar gechanteerd, nadat hun laptop met privéfoto's uit hun woning was gestolen. Een paar weken na de diefstal van de laptop kreeg het stel een brief waarin 7500 euro geëist werd in ruil voor de foto's. Als er niet betaald zou worden, zouden de privé-opnamen op internet worden gezet en zouden mensen in de omgeving van het stel op de hoogte worden gebracht. De afpersers wilden dat het stel het geld op een parkeerplaats achter een drogist in Dedemsvaart zou overhandigen.
De slachtoffers stapten naar de politie en in opdracht van justitie werd een pseudokoop opgezet. Een politieman in burger wachtte de afpersers op. Hij werd aangesproken door een man uit Coevorden die de laptop bij zich had. Daarna werden ook een man en een vrouw uit Dedemsvaart opgepakt. Zij zouden betrokken zijn bij de chantage.
De vrouw stond als eerste terecht, zij hoorde 18 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk eisen. De vrouw zegt dat ze wel iets wist, maar niets te maken heeft met de chantage. De twee andere verdachten staan later op de dag terecht. De officier van justitie tilt zwaar aan de chantage van het homostel, dat toch al gepest wordt in het dorp waar ze wonen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.