nieuws

Zwolle investeert in stad, maar moet ook bezuinigen

bezuinigingen
bezuinigingen
De gemeente Zwolle sluit 2011 af met een positief resultaat van 4 miljoen euro. Maar toch moet de stad nog zo'n 8 miljoen euro extra bezuinigen bovenop de al genomen bezuinigingen van 11 miljoen. Dat komt door de economische crisis. Ondanks dat wil de stad ook investeren in bereikbaarheid en ontwikkeling.
Zo krijgt het grote project Spoorzone, het gebied rond het NS-station, een structurele bijdrage van 3 miljoen euro van het gemeentebestuur. Ook wordt de aansluiting van de N340 op de A28, de doorgaande weg richting Twente de N35 en de rondweg om de stad versneld aangepakt.
Maar ook al sloot Zwolle 2011 positief af, er moet bezuinigd worden. De economische malaise houdt aan en de onzekerheid vanuit het Rijk is groot. In Zwolle wordt onder meer gekort op het Stedelijk Museum, de Muzerie en theater Odeon de Spiegel. Er wordt kritisch gekeken naar de woningbouw en de kantorenmarkt en in de eigen organisatie van de gemeente wordt ook flink gesneden.
Mochten de geplande maatregelen niet toereikend zijn, dan volgt er nog een bezuinigingsronde. In juni praat de gemeenteraad over de zogeheten Perspectiefnota, waarin het gemeentebestuur deze voorstellen voor bezuinigingen en investeringen heeft omschreven. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.