nieuws

Werkstraf voor man die misbruik in zijn huis toeliet

Rechtspraak
Rechtspraak
Een man uit Deventer is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur omdat hij een vriend de gelegenheid gaf de 12-jarige dochter van zijn vriendin te misbruiken in zijn huis. Het meisje raakte door het misbruik zwanger.
De zaak kwam aan het rollen na meldingen uit een buurt in Deventer dat minderjarige Poolse meisjes prostitutie bedreven vanaf een schoolplein. Uit onderzoek van de politie bleek dat het ging om drie dochters van een Poolse vrouw die wel uitdagend gekleed op straat liepen, maar er was geen sprake van prostitutie. De Deventenaar was de partner van de moeder van het meisje.
Hij stelde zijn woning ter beschikking aan zijn vriend, een man uit Twello, waardoor hij het meisje kon misbruiken. De moeder van het meisje was ook als verdachte aangemerkt, maar die verdenking lijkt niet meer aanwezig te zijn. De zaak tegen de hoofdverdachte werd twee weken geleden uitgesteld, omdat de man wegens ziekte niet voor de rechter verscheen. Wanneer zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog onduidelijk.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.