nieuws

Woonplaats volledig verrast door gemeenteraad Enschede

Nog geen niuewe huurder voor Balengebouw
Nog geen niuewe huurder voor Balengebouw
Woningcorporatie De Woonplaats in Enschede is volledig verrast dat Concordia Kunst en Cultuur niet naar het Balengebouw in Roombeek verhuist. De Woonplaats wil op korte termijn met de gemeente Enschede om tafel over de ontstane situatie.
De Woonplaats had het niet zien aankomen en was al erg ver in de besprekingen met Concordia over de huur van het markante Balengebouw. Er werd nog gesproken over de laatste financiële details, maar maandagavond zette de gemeenteraad een streep door de verhuizing; Concordia zit nu nog aan de Langestraat in de binnenstad, dat pand zou na de verhuizing mogelijk lang leeg staan. Daarnaast zou het zwaartepunt van de cultuur in Enschede na de verhuizing in Roombeek komen te liggen, terwijl de binnenstad volgens de politiek ook een culturele 'hotspot' moet zijn.
Het is volgens een woordvoerder, heel moeilijk voor De Woonplaats om de gevolgen nu in te schatten. Door het standpunt van de gemeenteraad blijft het Balengebouw voorlopig leeg. De Woonplaats voerde geen gesprekken met andere potentiële huurders en moet nu op zoek naar andere gegadigden. Op het pand ligt een culturele bestemming, dat was een wens van de gemeente.
De Woonplaats is al jaren bezig om het voormalige textielpand op te knappen en gereed te maken voor een serieuze huurder. Er zijn inmiddels al miljoenen euro's ingestoken. Dat wordt vermoedelijk niet terugverdiend met de huur van het pand, maar dat vindt de woningcorporatie haar maatschappelijke plicht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.