Nieuws

Boeren voeren actie: tientallen trekkers bezetten distributiecentrum Jumbo in Raalte

Tientallen boeren voeren vanavond actie bij het distributiecentrum van supermarkt Jumbo in Raalte. Ze willen een betere prijs voor hun producten.
Momenteel staan er zo'n vijftig trekkers, maar dat worden er waarschijnlijk meer. Vanuit de wijde omgeving zijn boeren onderweg naar Raalte, onder meer uit het Gelderse Stroe. Vrachtwagens hebben geen enkele mogelijkheid meer om het distributiecentrum te bereiken.

Betere prijs

De protesten hebben niets te maken met de zwaar bekritiseerde stikstofwet van landbouwminister Carola Schouten, die deze week voldoende steun kreeg in de Tweede Kamer.
Het gaat de boeren om een betere prijs voor hun producten. De laagsteprijsgarantie van de Jumbo is volgens de boeren op geen enkele manier te combineren met maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en een eerlijke positie voor de leveranciers.
In een statement richten de boeren zich tot de Jumbo: "U boycot regelmatig leveranciers, omdat zij niet tegen de door u gewenste prijs willen leveren. Dit resulteert dan in een leeg schap. Vandaag doen wij hetzelfde. Wij zorgen voor lege schappen om onze eisen kracht bij te zetten".

Farmers Defence Force

De actie van vanavond in Raalte zou geen initiatief zijn van Farmers Defence Force. Deze organisatie laat weten dat het niemand heeft opgeroepen om vanavond te demonstreren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.