Sport

Schaatser Stefan Westenbroek test positief en kan WK-kwalificatie vergeten

Stefan Westenbroek
Stefan Westenbroek © Orange Pictures
Een flinke domper voor Stefan Westenbroek, enkele dagen voor de start van het WK-kwalificatietoernooi in Heerenveen. De schaatser uit Ommen is positief getest op corona en kan deelname aan de driedaagse in Thialf vergeten.
Ook zijn coach Rutger Tijssen is besmet geraakt en moet in thuisisolatie. Eerder op de avond werden om privacyredenen geen namen bekendgemaakt, maar Westenbroek en Tijssen brachten het nieuws vervolgens zelf naar buiten via de sociale media.

Verbaasd

"Balen balen balen... Klaar om te starten op het WKKT, maar niet mogen starten omdat ik positief getest ben op corona", zegt Westenbroek op zijn Instagram. "Ik voel me gelukkig nog erg fit en daarom was ik erg verbaasd over deze uitslag. Hieruit blijkt wel weer dat het een heel bijzonder virus is..."
De sprinter zou starten op de 500 en 1.000 meter. Westenbroek debuteerde in oktober bij de senioren op de Daikin NK Afstanden. Op de 500 meter zette hij een persoonlijk record van 35,36 neer. Op het Daikin NK Sprint eindigde hij als twaalfde.
Het WK-kwalificatietoernooi begint zaterdag 26 december en duurt tot en met maandag 28 december.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.