nieuws

Verdachte van fietsroof blijft langer in cel

Plek van de beroving in Rijssen
Plek van de beroving in Rijssen
De 18-jarige Almeloër die ervan wordt verdacht met grof geweld twee jonge Almeloërs van hun fietsen te hebben beroofd, blijft voorlopig vastzitten.
De beroving gebeurde eind mei in een fietstunnel in Rijssen. Een van de twee slachtoffers raakte ernstig gewond. De advocaat van de verdachte had om opheffing van de hechtenis gevraagd, zodat de man kon beginnen aan zijn schoolopleiding. De rechtbank wees dat verzoek af, omdat de verdenking tegen de Almeloër te ernstig is.
Tijdens een zogenoemde pro formazitting verwees de Almelose officier van justitie Grooters naar de zaak rond Mark Kleinjan. Kleinjan werd vorig jaar in de Rijssense discotheek Lucky doodgeslagen en de dader werd eerder dit jaar veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar. De officier van justitie vroeg zich in een felle reactie af wat het Openbaar Ministerie nog kan doen om ernstig uitgaansgeweld te voorkomen. Volgens haar moet het na een serie van ernstige gevallen van uitgaansgeweld bij iedereen duidelijk zijn dat het niet mag en kan. Ze meent dat het slachtoffer als gevolg van de mishandeling wel had kunnen overlijden. Om de ernst van de zaak te benadrukken, citeerde Grooters uit het nummer "Zinloos" van de rappers Lange Frans en Baas B.:" Hoeveel moeten moeten er nog komen, hoeveel moeten er nog gaan..."
Tijdens de zitting bleek dat het met het slachtoffer redelijk goed gaat. De jongen woonde de zitting bij.
Het Openbaar Ministerie denkt dat de verdachte zich heeft schuldig gemaakt aan mishandeling omdat hij niet met zijn vrienden naar huis wilde lopen. Om fietsend verder te kunnen, beroofde hij de twee jonge Almeloërs van hun fiets.
Foto: Bert Kamp
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.