nieuws

Protestactie bij Calduran Kloosterhaar

Medewerkers van kalkzandsteenfabriek Calduran, met een vestiging in Kloosterhaar, zijn vanochtend om 6 uur gestart met een 48-uurs-staking. Calduran wil banen schrappen maar weigert te voldoen aan de eisen die de bonden stellen.
Personeel van de fabriek in Hoogersmilde is vanochtend vanuit de fabriek in Hoogersmilde naar Kloosterhaar vertrokken, waar een protestmars is gehouden. In een café in Kloosterhaar is vervolgens een actievergadering gehouden.
Vorige week legde de directie van Calduran een ultimatum van de vakbonden naast zich neer. De vakbonden eisen naast een beter sociaal plan, ook meer geld voor een van-werk-naar-werk-traject voor personeel dat wordt ontslagen.
Calduran wil 35 van de 260 banen schrappen. In Kloosterhaar zouden 9 banen verdwijnen, in beide fabrieken in Hoogersmilde en Harderwijk worden waarschijnlijk 13 banen geschrapt. Calduran is in problemen gekomen doordat er door de crisis minder huizen worden gebouwd.
De directie van Calduran liet in een reactie weten dat zij snel in gesprek wilden met de vakbonden. Calduran zou bereid zijn om te schuiven met verschillende posten om het plan voor werknemers aangenamer te maken. Volgens de bond was er echter geen sprake van substantiële veranderingen in het aanbod. De vakbond is daarom niet met de directie in gesprek geweest en gaat nu bekijken of de staking langer moet duren dan de eerst geplande 48 uur.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.