nieuws

CDA wil internationale afspraken in zaak Jansen Steur

Het CDA wil onmiddellijk internationale afspraken om te bewerkstelligen dat neuroloog Jansen Steur zijn werk niet meer kan uitvoeren. Dat zegt Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot.
Ze heeft een debat aangevraagd in de Tweede Kamer over de zaak Jansen Steur. De neuroloog stapelde in het ziekenhuis MST in Enschede fout op fout. Hij stelde verkeerde diagnoses en liet onterecht operaties uitvoeren.

CDA wil snelle aanpak

In Nederland kan Jansen Steur niet meer als arts aan het werk, omdat hij zich heeft laten uitschrijven als neuroloog. Vrijdag werd bekend dat Jansen Steur in Duitsland z'n werk opnieuw heeft opgepakt. Hanke Bruins Slot benadrukt dat hij al vaker in het buitenland aan de slag is gegaan: 'Het is al de derde keer dat hij opduikt in Duitsland. Dit kan echt niet. In Nederland is gebleken dat hij z'n vak nooit meer mag uitvoeren.' Het Tweede Kamerlid wil dat Nederland, Duitsland en België afspraken maken die veroorzaken dat Jansen Steur z'n werkzaamheden moet stoppen. Op lange termijn moet er volgens haar een internationale zwarte lijst komen met de namen van artsen die hun vak niet meer mogen uitvoeren. Het CDA heeft in het verleden al eerder voor een zwarte lijst gepleit; toen is die lijst er niet gekomen. In Nederland loopt een rechtszaak tegen neuroloog Jansen Steur.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.