nieuws

Ook in Duitsland klacht ingediend over Jansen Steur

Ook in Duitsland klacht ingediend over Jansen Steur
Ook in Duitsland klacht ingediend over Jansen Steur
Ook in Heilbronn is een klacht ingediend over de omstreden neuroloog Jansen Steur. Een Duitse patiënte heeft zich over de arts beklaagd na een lumbaalpunctie, een soort ruggenprik waarbij ruggenmerg wordt afgenomen voor verdere diagnose en onderzoek. Dat meldt de Heilbronner Stimme.
De 33-jarige vrouw zegt tegen de krant dat ze een week in het ziekenhuis heeft gelegen na de ingreep en dat ze daarna nog enkele weken met klachten rondliep. Ook in Nederland hebben veel oud-patiënten geklaagd dat de arts de punctie niet beheerste. Hij zou vaak mis prikken en keer op keer de ingreep overnieuw moeten doen. Patiënten spraken over helse pijnen. Normaal is een lumbaalpunctie in een kwartier gebeurd en vrijwel pijnloos.
Directeur Jendges van de kliniek in Heilbronn reageert dat in 3 tot 10 procent van de gevallen klachten voorkomen. Bij jonge vrouwen zelfs vaker. Het zou bovendien niet zomaar vast te stellen zijn of de klachten zijn ontstaan door toedoen van Jansen Steur, aldus de kliniek. Desondanks overweegt de vrouw juridische stappen te ondernemen.
Zaterdag meldde het ziekenhuis nog in een verklaring dat Jansen Steur als assistent-arts geen ingrepen deed bij patiënten. Navraag van de NOS bij Duitse en Nederlandse artsen leert dat een lumbaalpunctie geen ongebruikelijke ingreep is van een assistent-arts. In Duitsland worden dit soort ingrepen geregeld door assistenten uitgevoerd. Wel moet er tijdens zo'n ingreep altijd een hogere arts op de afdeling aanwezig zijn. 
Meer over de zaak is te lezen in het Dossier 'Neuroloog Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.