nieuws

"Studenten ArtEZ hoeven zich geen zorgen te maken"

Studenten van de hogeschool ArtEZ hoeven zich geen zorgen te maken over hun opleiding. "De school draait uitstekend en de lessen gaan gewoon door". Dat zegt voorzitter Grotenhuis van de Raad van Toezicht naar aanleiding van de vandaag ontstane commotie.
De Raad van Toezicht liet vandaag weten dat het College van Bestuur is weggestuurd na een meningsverschil over de koers van de school. Daarnaast staat de hogeschool onder toezicht van de inspectie. Er zou sprake zijn van 'ongeregeldheden' maar het is niet duidelijk of dat is op het gebied van onderwijs of financiën. Een woordvoerder van de inspectie zegt dat er "zorgwekkende signalen" waren bij de opleiding Art & Design in Enschede.
Studenten in Enschede maken zich zorgen omdat onduidelijk is welke gevolgen de ontwikkelingen hebben voor hun opleiding. Ze zeggen dat het al langer rommelt op de Academie Art & Design, de voormalige AKI. Grotenhuis begrijpt dat leerlingen zich zorgen maken maar zegt dat juist daarom is ingegrepen.
Het meningsverschil met de directie zou vooral zijn gegaan over de strategie van de school. De Raad van Toezicht spreekt van 'geen chemie' en zegt dat de school bleef stilstaan bij het aanpakken van belangrijke zaken en dat er niet voortvarend te werk gegaan werd. Interimbestuurder Gerben Eggink moet nu orde op zaken stellen op de school, ondertussen wordt gezocht naar een nieuw bestuur. Dat zal niet meevallen, voorspelt Grotenhuis.
ArtEZ is een hogeschool met 3.000 leerlingen en 850 medewerkers. Het heeft vestigingen in Arnhem, Enschede en Zwolle.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.