nieuws

Politie negeerde misbruikfoto's Diphoorn in 2006

De politie heeft in 2006 in een zedenzaak tegen Jan Diphoorn foto's van misbruik van buurjongetjes ontdekt, maar destijds niet nader onderzocht. Dat kwam aan de orde tijdens de jongste regiezitting tegen de moordverdachte voor de rechtbank in Almelo.
De moordverdachte is in z'n jeugd ook misbruikt door Diphoorn. In de zedenzaak van 2006 had een ander slachtoffer van Diphoorn aangifte gedaan. Tijdens een huiszoeking in de woning van Diphoorn werden veel meer foto's van seksueel misbruik van slachtoffertjes gevonden, die in de jaren '90 waren gemaakt.

Politie maakte excuses aan vader verdachte

Op die foto's was ook de moordverdachte te zien. Diphoorn noemde tijdens het verhoor in 2006 ook de naam van hem en andere slachtoffertjes. Omdat deze slachtoffers geen aangifte hadden gedaan, liet de politie het daar toen bij.
De politie maakte in het onderzoek naar de moord op Jan Diphoorn, in augustus 2011 na afloop van het verhoor van de vader van de verdachte, excuses dat in 2006 verder niets gedaan is. Diphoorn werd in 2006 schuldig bevonden aan misbruik, maar kreeg een voorwaardelijke celstraf. Op dringend verzoek van de rechter verhuisde hij vanuit Goor naar Hengelo.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.