nieuws

Hernieuwd offensief tegen sloop badhuis Hengelo

De erfgoedverenigingen Heemschut en het Cuypersgenootschap zetten een slotoffensief in tegen de sloop van het badhuis in Hengelo. Ze gaan in beroep tegen het besluit van het stadsbestuur om hun bezwaren terzijde te leggen.
De gemeente en eigenaar woningcorporatie Welbions willen het monumentale maar vervallen pand aan de Oldenzaalsestraat slopen. Op die plek moeten parkeerplaatsen komen. De naastgelegen Ariënsschool blijft wel bewaard. Het badhuis is net als de school een gemeentelijk monument maar vorig jaar is besloten de monumentenstatus van het badhuis te halen en een sloopvergunning te verstrekken. Er is al een sloopmelding ingediend.
Volgens Heemschut en het Cuypersgenootschap is sloop eeuwig zonde en een onnodig verlies voor de geschiedenis en het stadsbeeld. Door in beroep te gaan tegen het afwijzen van hun bezwaar en tegelijkertijd te eisen dat de sloop wordt uitgesteld, kan het pand nog niet worden gesloopt. Intussen zijn er verschillende plannen waarbinnen het pand bewaard kan blijven. De erfgoedverenigingen willen dat daar beter naar gekekeken wordt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.