nieuws

Kinderopvang Daantje Haaksbergen blijft nog open

Daantje nog zeker 2 weken open
Daantje nog zeker 2 weken open
De failliete kinderopvang Daantje in Haaksbergen blijft voorlopig open. Dat laat curator Eringa weten aan de 500 ouders met kinderen bij Daantje.
Eringa heeft van de rechtbank toestemming om de verschillende vestigingen van de kinderopvang nog zeker twee weken open te houden. In die twee weken onderzoekt hij de mogelijkheden voor een doorstart met één of meerdere vestigingen. De curator zegt dat zich inmiddels al enkele gegadigden hebben gemeld.

Ontslag

Daantje heeft vijf vestigingen in Haaksbergen, Buurse en Delden. Er werken 47 mensen, van wie veel part-time. Hen wordt ontslag aangezegd.
De medewerkers zijn gisteravond in een personeelsbijeenkomst ingelicht over de ontstane situatie. Ze waren al op de hoogte van de financiële moeilijkheden.
Oorzaak
Kinderdagverblijf Daantje heeft net als veel andere kinderdagverblijven te maken met de gevolgen van de kabinetsmaatregelen waardoor kinderopvang duurder is geworden en met de toenemende werkloosheid waardoor meer ouders thuis zijn en geen opvang nodig hebben. Of dit is de enige oorzaak is van het faillissement, kan Eringa echter nog niet zeggen.
Vorig jaar is Daantje wel de weg ingeslagen van flexibele opvang en betaling per uur. Daantje heeft volgens Eringa echter niet genoeg tijd gehad om daar de vruchten van te plukken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.