nieuws

Werkstraf voor vader en zoon uit Nijverdal

Rechtbank
Rechtbank
Een vader en zoon uit Nijverdal hebben een werkstraf van 100 uur gekregen voor het mishandelen van een café-eigenaar en een agent.
Vorig jaar september bemoeide de twee mannen zich met een ruzie in een café in Nijverdal. Ze sloegen hierbij de eigenaar van het café meerdere malen tot hij op de grond viel. Terwijl hij op de grond ligt, slaan en schoppen ze hem ook nog een paar keer. De mannen verzetten zich vervolgens tegen de gealarmeerde agenten. Ondanks meerdere waarschuwingen van een agent om afstand te houden, doen ze dat niet. De agent wordt bij de keel gegrepen en wanneer hij bijstand wil vragen vernielen ze zijn apparatuur.

Lid van motorclub Satudarah

De vader was ten tijde van de mishandeling lid van de motorclub Satudarah Chapter Eastside, dit was aan zijn kleding ook te zien. Ook had hij wapens op zak. Zijn zoon droeg op het moment van de mishandeling een jasje met "Supportcrew 999". Hij is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten.
De officier van justitie had voor beiden een gevangenisstraf van 4 maanden geëist, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De rechtbank in Almelo veroordeelde de twee tot een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.