nieuws

Rapport gemeenten: 'Oldenkotte kan openblijven'

Tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken
Tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken
Tbs-kliniek Oldenkotte kan gewoon openblijven als eerder gemaakte afspraken over de capaciteit van tbs-klinieken in Nederland gewoon worden nagekomen. Dat staat in een second opinion onderzoek naar het masterplan van staatssecretaris Teeven dat acht gemeenten, waaronder Berkelland, hebben laten uitvoeren.
In het onderzoeksrapport worden meerdere aanbevelingen gedaan aan Teeven voor aanpassing van zijn plannen. Eén van die aanbevelingen is het openhouden van tbs-kliniek Oldenkotte. Dat kan, als de extra tijdelijke plaatsen die bij tbs-klinieken in het hele land zijn gecreëerd, worden opgeheven. Afspraak was dat deze plaatsen op termijn weer zouden verdwijnen. Teeven handhaaft deze extra banen in zijn plan maar volgens de second opinion kan Oldenkotte openblijven als deze extra gecreëerde plaatsen in de tbs-klinieken weer verdwijnen.
De burgemeesters van Berkelland, Breda en Heerhugowaard noemden bij de presentatie van hun eigen rapport, vanmorgen het plan van Teeven 'hap-snapwerk'. Ze denken dat Teeven zijn plan een miljard minder zal opleveren dan de staatssecretaris zelf denkt. Zo zouden bijvoorbeeld de kosten van het ontslaan van personeel zijn onderschat.
Teeven zei vanmiddag tegen de NOS dat het 'volstrekte onzin' is dat de bezuinigingen minder zouden opleveren. Volgens de staatssecretaris zijn alle kosten meegerekend en gaat het echt om een besparing van 340 miljoen euro.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.