nieuws

Brandweer klaar na bijna 24 uur blussen in Kampen

De brandweer is na bijna 24 uur blussen klaar bij de brand die gisteren in Kampen een palletfabriek in de as legde. Iets na de middag vloog gisteren aan de Eckertstraat Kloek Pallets in de brand.
Veel mensen nemen vandaag een kijkje om met eigen ogen de schade te kunnen zien. Rond half twaalf vanmorgen vertrokken de laatste brandweerlieden.  De hele nacht zijn graafmachines bezig geweest restanten van de brand uit elkaar te trekken. Vervolgens bluste de brandweer de restanten na. Niet lang nadat gisteren rond half zes het sein brandmeester was gegeven is de politie samen met de brandweer een onderzoek gestart naar de oorzaak. Ook vandaag gaan ze daar mee verder. Het is niet bekend wanneer er meer duidelijk is over de oorzaak van de brand en of de brand is aangestoken.
De brand ontstond iets na de middag, waarna het vuur flink werd aangewakkerd door de wind. Het palletbedrijf kan als verloren worden beschouwd. Een naastgelegen bedrijf, Asia Express Food, raakte beschadigd. Bij de brand zijn volgens de brandweer geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, wel was er een enorme rookwolk te zien.
Door de rookontwikkeling werd de N50 een aantal uren in beide richtingen gesloten. Burgemeester Koelewijn liet zaterdag weten dat hij graag met de getroffen ondernemers om tafel wil om te praten over de situatie. Hij heeft hen maandag uitgenodigd op het gemeentehuis in Kampen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.