nieuws

Vogelaar reageert op SCP: 'het gaat wel beter met Vogelaarwijken'

Rivierenwijk Deventer
Rivierenwijk Deventer
Het gaat wél beter met de Vogelaarwijken, in tegenstelling tot wat het rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau zegt. Dat zegt Ella Vogelaar vanavond in het programma Altijd Wat van de NCRV.
Vogelaar reageert in de uitzending op de het rapport, dat zegt dat de veertig Vogelaarwijken in Nederland het qua veiligheid en leefbaarheid niet beter of slechter doen dan andere achterstandswijken. In Overijssel gaat het om de wijken Rivierenwijk in Deventer en Velve-Lindenhof in Enschede.

'Geen onderscheidend gunstig effect'

Vogelaar wees in 2007 als minister van Wonen, Wijken en Integratie veertig achterstandswijken aan die extra geld en aandacht zouden krijgen. Volgens het rapport zou dat geld en die aandacht 'geen onderscheidend gunstig effect op sociale stijging, leefbaarheid en veiligheid in de aandachtswijken' hebben opgeleverd. Die verbeteringen zijn ook in andere achterstandwijken te zien zegt het SCP.
Het geld dat in de Vogelaarwijken is gestopt, is volgens veel mensen dan ook weggegooid geld en het rapport zou dat bevestigen. Vogelaar is het daar niet mee eens. 'Ook die andere wijken hebben extra geld en aandacht gekregen. Niet zo veel als de Vogelaarwijken maar er is daar toch ook geïnvesteerd. De conclusie dat het geld voor de Vogelaarwijken weggegooid geld is kun je niet trekken. Ik heb nog steeds contact met de wijken en de bewoners en het gaat wel degelijk beter'.

Deventer en Enschede verbaasd

Woningstichtingen in Enschede en Deventer reageerden eerder al met verbazing op het rapport. Woningcorporatie Rentree in Deventer liet weten dat de voorgenomen aanpak van de wijk wat achterloopt op de planning, maar dat deze achterstand de komende tijd snel ingelopen zal worden. Woningstichting de Woonplaats in Enschede stelde al dat de bevindingen in het rapport niet leven onder de bewoners van de wijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.