nieuws

Na Kever ook klassieke Porsche gestolen uit garage in Enschede

Uit dezelfde parkeergarage in Enschede waar enkele weken geleden een klassieke Volkswagen Kever werd gestolen, blijkt nu ook een klassieke Porsche te zijn verdwenen.
Het gaat om de parkeergarage aan de Borneostraat onder het appartementencomplex Quatre Mains 2. De eigenaar ontdekte de diefstal gistermorgen nadat collega's hem hadden gevraagd of zijn auto er nu nog wel stond. Dat bleek niet het geval te zijn. Het is onduidelijk wanneer de Porsche is verdwenen.

Niet elke dag kijken

De eigenaar zegt al enkele weken niet in de parkeergarage te zijn geweest: "Het was een hobbyauto voor af en toe een ritje op zondag of om een paar uur over een circuit te rijden. Daar ga je niet elke dag naar kijken." Buurtbewoners hebben niks van de diefstal gemerkt.
Het is een Porsche 911 uit 1984 die in erg goede staat verkeert. Er waren wel aanpassingen gedaan, maar het soort auto vertegenwoordigt volgens Ter Laak een waarde van 20 tot 25.000 euro of wat de gek er voor geeft eigenlijk"
Ter Laak heeft goede hoop dat de auto terugkomt. Hij heeft direct na de ontdekking aangifte gedaan, "het nadeel is natuurlijk wel dat ik het pas nu ontdek." Ter Laak heeft er toch een goed gevoel over dat het wel goed gaat komen. Het is een opvallende blauwe auto, de dieven moeten de stickers weghalen en hem overspuiten, er is er maar één van in de wereld.

'Kleine koplampjes'

"Ik heb er veel plezier van gehad. Als je dan de garage inliep dan zag je die koplampjes en daar werd ik erg blij van. Echt jammer. Het is een bijzondere auto." De gestolen Kever uit dezelfde garage werd vorige week teruggevonden in Hamburg.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.