nieuws

Impact stelen kampioensschaal PEC niet verwacht door supporters GAE

Vrijdag werd de kampioensschaal teruggeven aan PEC Zwolle
Vrijdag werd de kampioensschaal teruggeven aan PEC Zwolle
De supporters van Go Ahead Eagles die onlangs de kampioensschaal van PEC Zwolle wegnamen, hadden niet verwacht dat hun actie zo'n impact zou hebben. Dat zeggen ze in een gesprek met Deventer TV. Volgens de supporters ging het om een puur ludieke actie.
In gesprek met Deventer TV leggen de mannen uit hoe ze meerdere keren in Zwolle de situatie verkenden. Pas bij een derde bezoek werd de schaal ook daadwerkelijk meegenomen. Naar eigen zeggen liepen ze daarna kalm naar hun auto. Onderweg werden ze nog vriendelijk begroet door oud Zwolle-speler Arne Slot.

IJsselderby

Met de actie is de IJsselderby weer op de kaart gezet. Zondag spelen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle tegen elkaar, een traditioneel beladen wedstrijd. De afgelopen dagen spraken meerdere partijen hun zorgen uit over de oplopende rivaliteit tussen beide supportersgroepen.
Voorzitter Lugt van Go Ahead Eagles riep zijn eigen supporters op om de schaal van PEC terug te brengen, voordat zaken uit de hand zouden lopen. Uiteindelijk kreeg PEC Zwolle de schaal gisteravond terug, toen de supporters geheel onverwacht de studio van En Dan Nog Even Dit binnen kwamen lopen om de kampioensschaal te overhandigen.

Wraakacties

Er werd rekening mee gehouden dat supporters van PEC Zwolle met een wraakactie zouden komen. Roofvogel Harly, de mascotte van de Eagles, werd daarom onder extra toezicht geplaatst. Maar op wat onvriendelijke teksten op internet na, is er nog geen wraakactie geweest. Wel reageerden de supporters van PEC Zwolle vandaag op alle consternatie met een meterslang spandoek langs het veld.

Meer stijl

Trainer Ron Jans van PEC Zwolle zei gisteren dat hij hoopt dat het publiek van PEC Zwolle iets meer stijl heeft dan het stelen van zaken bij de tegenstanders. "Het gaat om wat er op het veld gebeurt: fanatisme, rivaliteit, het publiek erachter. Maar niet om deze randzaken, die ik niet zo apprecieer."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.