nieuws

Snelheden boven de 250 op A32 bij Steenwijk en A50 bij Zwolle

Politie
Politie
Op de A32 bij Steenwijk en de A50 bij Zwolle hebben zeker drie automobilisten de afgelopen tijd meer dan 250 kilometer per uur gereden. Dat blijkt uit gegevens van de website bestwelsnel.nl.
De maker van de site maakt gebruik van meetgegevens van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW). Die stelt sinds vorig jaar gegevens beschikbaar van meetlussen in het wegdek van een groot aantal wegen in Nederland. Met de meetlussen kan de gemiddelde actuele snelheid van verkeer op de weg per minuut worden gemeten. Bij hoge snelheden is de kans erg groot dat er weinig verkeer op de weg is en dat de snelheid van een enkele automobilist wordt gemeten.

269 kilometer per uur

Op oudejaarsdag werd rond vier uur 's ochtends een gemiddelde snelheid van 259 kilometer per uur gemeten op de A50 bij Zwolle. Dezelfde snelheid werd gehaald op 5 januari iets na vier uur 's ochtends. Op nieuwjaarsdag werd rond twintig voor vijf 's ochtends zelfs een gemiddelde snelheid van 269 kilometer per uur gemeten op de A32 bij Steenwijk.
De maker van de site, Michael Dubbeldam, zegt dat er geen reden is om aan de betrouwbaarheid van de metingen te twijfelen. De metingen zijn volgens hem consistent en nauwkeurig. Laagvliegers hoeven volgens hem niet bang te zijn dat de politie de gegevens gebruikt om bekeuringen uit te delen. Wel kunnen de gegevens natuurlijk gebruikt worden voor gerichte controles, aldus Dubbeldam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.