nieuws

Holten krijgt wetenschapspark 'Exploratorium Ontdekking Aarde'

Holten krijgt een wetenschapspark over de aarde. Exploratorium Ontdekking Aarde heet het park dat over ontstaan en toekomst van de aarde gaat. Het Exploratorium moet jaarlijks tussen de 300.000 en 400.000 bezoekers trekken.
Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten is blij met de keus voor zijn gemeente. Het park levert tussen de 100 en 125 volledige banen op. "Dat is een goede zaak voor de hele regio." Medebedenker Gert-Jan van der Meulen verwacht dat het park in het voorjaar van 2019 opent voor publiek, zei hij donderdag.

Ontdekkingsreis door het heelal

De bezoekers van Ontdekking Aarde maken een ontdekkingsreis en ervaren onderweg de schoonheid en de kwetsbaarheid van de planeet, zeggen de initiatiefnemers. Thema's in het Exploratorium zijn onder meer het ontstaan van heelal en aarde, het klimaat, leven op aarde, culturen en het menselijk vernuft.
De initiatiefnemers zochten in Twente naar een geschikte locatie omdat daar kan worden samengewerkt met kennisinstellingen en innovatieve bedrijven. Het attractiepark krijgt ook een Twente Paviljoen als 'etalage' van Twentse innovatieve ontwikkelingen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.