nieuws

Pedofielenclub Martijn definitief verboden door Hoge Raad

Marthijn Uittenbogaard van pedovereniging Martijn
Marthijn Uittenbogaard van pedovereniging Martijn
Pedofielenvereniging Martijn is definitief verboden. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. De advocaat-generaal had eerder dit jaar geadviseerd om de club rond de Hengelose voorzitter Marthijn Uittenbogaard te verbieden.
De Raad volgt daarmee het advies op van advocaat-generaal Timmerman. Die zei dat vaststaat dat de vereniging op haar website en door uitlatingen van bestuurders het idee uitdraagt dat seksueel contact van volwassenen met jonge kinderen normaal is. Martijn verheerlijkt dat contact. Daarom moet Martijn verboden worden verklaard en worden ontbonden, vindt hij.

Advies van advocaat-generaal Timmerman

De vereniging was al eerder verboden door de rechtbank. Maar dat verbod werd door het gerechtshof weer ongedaan gemaakt, nadat voorzitter Uittenbogaard uit Hengelo naar het gerechtshof was gestapt om het verbod aan te vechten.
Advocaat-generaal Vino Timmerman adviseerde de Hoge Raad Martijn te verbieden. De advocaat-generaal is de belangrijkste adviseur van het hoogste rechtscollege in Nederland. Meestal wordt zijn advies, zoals ook in dit geval, overgenomen.

Gezin uit Glanerbrug opgelucht

Een gezin uit Glanerbrug, dat via letselschadespecialist Yme Drost enkele jaren streed voor het verbod, reageert opgelucht. Hun dochtertje is twee jaar geleden misbruikt. Bij de dader werd informatie van de pedofielenvereniging gevonden hoe misbruik kan worden gemaskeerd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.