nieuws

Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen maakt bouw klinieken mogelijk

Truus en Jo Schoorlemmer
Truus en Jo Schoorlemmer
Door de inspanningen van Jo en Truus Schoorlemmer van het Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen worden er twee medische klinieken in de Filipijnen gebouwd. De klinieken komen te staan in de plaatsen Leyte en Argao.
Het land Filipijnen werd in november vorig jaar deels verwoest door orkaan Haiyan. De natuurramp kostte meer dan tienduizend mensen het leven en meer dan vier en een half miljoen mensen werden er door getroffen. Het Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen startte kort na de ramp een actie voor het land en de slachtoffers.
De klinieken zijn volgens Jo en Truus hard nodig, meldt het echtpaar aan Salland Centraal. Toen ze er aan het begin van dit jaar waren, was op sommige plekken geen medische hulp beschikbaar. "Straks hoeven de mensen geen uren meer te rijden voor hulp", aldus Jo en Truus. "Haiyat vernietigde 27 van de 29 Rode Kruis-gebouwen in het gebied."
Eind vorig jaar gingen er al drie zeecontainers naar het rampgebied. "We hebben 28.000 gezinnen geholpen met die goederen." In de containers zaten voedsel, kleding, schoeisel, schoolmaterialen en laarzen. "Ook kregen we van een bedrijf vijf ton aan pannenkoekenmeel. Dat heb ik toen allemaal in zakjes van twee kilo gedaan", vertelt Truus.
Nog steeds zamelt het Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen goederen in. Jo en Truus gaan eind dit jaar of begin volgend jaar weer naar het land toe.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.