nieuws

Natuurorganisaties maken bezwaar tegen ganzenbeleid Overijssel

Bezwaar tegen Overijssels ganzenbeleid
Bezwaar tegen Overijssels ganzenbeleid
Natuurorganisaties en Vogelbescherming Nederland willen niet dat Overijssel het toestaat in de winter ganzen te doden. Zij hebben hiertegen formeel bezwaar gemaakt, zo meldt vakblad Boerderij.
Overijssel is de enige provincie waar geen afspraken zijn gemaakt om overwinterende ganzen de komende winter goed te beschermen. Natuurorganisaties, boeren en provincies onderhandelden jarenlang over een oplossing voor de snelle toename van de populatie zomerganzen. Ganzen brengen voor tientallen miljoenen euro's schade toe in de landbouw. Ook de natuur lijdt onder de huidige aantallen zomerganzen. Zo verdringen zij andere vogelsoorten.
Ganzen verblijven in de winter tijdelijk in Nederland en geven, volgens de Vogelbescherming, nauwelijks overlast. Daarom hebben natuurorganisaties in veel provincies ingestemd om in de zomer ganzen te bestrijden om schade terug te dringen, maar ze in de winter met rust te laten. In Overijssel zijn hierover nog geen afspraken gemaakt. De natuurorganisaties willen daarom dat de provincie de ontheffing voor het doden van ganzen in de winter intrekt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.