Nieuws

Hoog bezoek in Salland: Heeten geniet dik 78 seconden van aankomst Koninklijk echtpaar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn een dagje in Zuid-Salland. Het werkbezoek gaat langs Deventer, Heeten en Olst-Wijhe. Thema: 'het vermogen van de regio om zich steeds aan nieuwe omstandigheden aan te passen door samen te werken', aldus de Provincie Overijssel. Een ontvangstcomité in Heeten kon een volle 78 seconden genieten van de aankomst van de koning.
We vullen dit artikel gedurende de dag aan met foto's en video's
Na de koffie tijd voor een welkomspeech
Na de koffie tijd voor een welkomspeech © RTV Oost
Andries Heidema, Commissaris van de Koning, ontving het koningspaar met een bakje koffie. Daarna moesten de royalty's direct in de benen om naar de pers te zwaaien en naar het officiële onthaal van Heidema te luisteren.
Er is in ieder geval genoeg pers
Er is in ieder geval genoeg pers © RTV Oost
Het koningspaar loopt door naar het Havenkwartier, onderweg naar een optreden op het Theaterschip. Na het optreden gaat de delegatie door naar beddenfabrikant Auping.
Gezellig door naar Auping
Gezellig door naar Auping © RTV Oost
Door het pand van de beddenfabrikant
Door het pand van de beddenfabrikant © RTV Oost
Na Deventer is de gemeente Raalte aan de beurt, waar het koninklijk paar op bezoek gaat in Heeten. Inwoners praten met Willem-Alexander en Máxima over het opstellen van een burgerbegroting, de lokale democratie en gemeenschapsgevoel.
Tekst gaat verder onder de video
In Heeten zit de sfeer er goed in
In Heeten zit de sfeer er goed in © RTV Oost
Heeten ontvangt de Koning
Heeten ontvangt de Koning © RTV Oost

Olst-Wijhe

Het werkbezoek eindigt om drie uur vanmiddag in de gemeente Olst -Wijhe. Thema hier is de verduurzaming van de landbouw, waarbij boeren zich bij hun activiteiten proberen aan te passen aan de natuur. Zo staat er een bezoek aan een melkveehouderij op het programma en een kunstroute langs de rivier.
Op bezoek bij boerenbedrijf Lugtenberg
Op bezoek bij boerenbedrijf Lugtenberg © RTV Oost
"Het koninklijk paar is bijzonder geïnteresseerd in de agrarische sector en hoe boeren met de nieuwste ontwikkelingen omgaan", zegt verslaggeefster Chantal Everaardt, die voor RTV Oost vandaag het werkbezoek volgt. Zij was er ook bij toen Máxima enkele maanden geleden een informeel bezoek bracht aan boeren in Lettele.
Het is alweer even geleden dat de koning op bezoek was in Salland; zes jaar geleden was hij er voor het laatst.
En de laatste halte: de kunstroute
En de laatste halte: de kunstroute © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.