nieuws

Afvalverwerker Twence in Hengelo eerste in Europa met speciale installatie

Afvalverwerker Twence in Hengelo heeft er een bijzondere installatie bij. Het gaat om een zogenoemde bakpoederproductie-installatie waarin bakpoeder wordt gemaakt dat weer op andere plekken op het terrein kan worden ingezet. Twence is het eerste bedrijf in Europa met zo'n installatie.
Twence is al jaren bezig om de uitstoot van CO2 terug te brengen. Daarvoor zijn al verschillende installaties gebouwd. Het bedrijf viert vandaag een feestje omdat er weer 4 installaties klaar zijn. Eén daarvan is de bakpoederproductie-installatie. Die wordt gebruikt om bakpoeder te maken. En dat is weer nodig om rookgassen die bij het verwerken van afval schoon te maken.
Tot voor kort moest dat bakpoeder ingekocht worden. Nu Twence dat zelf kan maken, betekent dat er minder kosten zijn. De installatie om de bakpoeder te maken, is bedacht door allerlei bedrijven uit Twente. Ook de Universiteit Twente heeft een groot aandeel. Twence verwacht dat er aandacht komt uit heel Europa en dat er daardoor ook meer werk komt voor de Twentse bedrijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.