nieuws

Fleur Bloemen Award voor leerlingen van opgeheven school in Linde

Fleur Bloemen Award voor Wilma en leerlingen
Fleur Bloemen Award voor Wilma en leerlingen
De Fleur Bloemen Award wordt vandaag uitgereikt in het dorpshuis van Linde aan de Drentse zangeres Wilma Fieten en de leerlingen van de inmiddels opgeheven basisschool De Lindert.
Zangeres Wilma Fieten uit Zuidwolde maakte met leerlingen van De Lindert een cd met daarop een lied tegen pesten, 'Toverstafje voor de pijn.'

Fleur Bloemen Stichting

De Fleur Bloemen Award is bedoeld voor personen of instellingen die in actie komen tegen pesten. De jaarlijkse prijs is bedacht door de Fleur Bloemen Stichting, die is opgericht nadat in 2012 de 15-jarige Fleur Bloemen in Meppel voor de trein sprong.
Het meisje uit Staphorst tot die daad, omdat ze op haar school in Meppel werd gepest. Fieten en de leerlingen kregen de meeste stemmen. Zij volgen Pim Boutsioukis op. De leerling van het Dollard College in Winschoten was vorig jaar de eerste winnaar van de Award.

Pestgedrag op scholen aanpakken

Volgens voorzitter Nanko Kiel van de Fleur Bloemen Stichting bevestigt de uitslag dat men het belangrijk vindt om pestgedrag op scholen aan te pakken en dat elk initiatief in die richting door het publiek gewaardeerd wordt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.