Nieuws

Raalte heeft nog steeds vertrouwen in leerlingenvervoerder, ondanks nieuwe klachten

Gemeente Raalte stopt niet met samenwerking, ondanks vijf nieuwe klachten
Gemeente Raalte stopt niet met samenwerking, ondanks vijf nieuwe klachten © Getty Images
De gemeente Raalte gaat de samenwerking met vervoersbedrijf Willemsen-de Koning niet opzeggen. Ondanks dat er nieuwe klachten binnen zijn gekomen over de kwaliteit van het leerlingenvervoer, heeft de gemeente vertrouwen in het bedrijf. "We gaan er vanuit dat de problemen worden opgelost", laat wethouder Gerria Toeter schriftelijk weten.
Twee weken geleden dreigde de gemeente met het opzeggen van de samenwerking als het bedrijf uit Arnhem voor vandaag niet de gemaakte afspraken zou nakomen. Sinds de start van het schooljaar kwamen er bij de gemeente namelijk veel klachten binnen voer het leerlingenvervoer. Zo zouden er geen vaste chauffeurs zijn, kwamen ze vaak te laat en liet de communicatie van het bedrijf te wensen over.
Lees meer:
Naar aanleiding van het 'ultimatum' ging de gemeente om tafel met het vervoersbedrijf om een verbetervoorstel te bespreken. Ondanks dat er de afgelopen weken nog vijf nieuwe klachten binnen zijn gekomen over het bedrijf, verwacht de gemeente nog steeds dat het vervoer volgens afspraak gaat verlopen.
De wethouder vult daarbij aan: "Daarnaast is nog een aantal afspraken gemaakt. Onder andere over verbeterde communicatie richting ouders, zodat zij indien er toch een wijziging is goed op de hoogte worden gesteld."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.