nieuws

CDA-wethouder Johan Oordt van Twenterand stapt op, hij lag al eerder onder vuur

Wethouder Oordt van Twenterand
Wethouder Oordt van Twenterand © TC Tubantia / Robin Hilberink
Wethouder Oordt (CDA) van Twenterand heeft vanochtend zijn ontslag ingediend. De reden voor Oordt is het dossier Oosterweilanden, een bedrijventerrein in Vriezenveen. De wethouder miste in zijn ogen cruciale informatie over het dossier om de functie van wethouder goed uit te kunnen voeren.
Oordt lag vorig jaar onder vuur, toen de oppositie hem verweet dat hij de gemeenteraad bewust onjuiste informatie heeft verstrekt over een noodzakelijke bedrijfsverplaatsing van een autobedrijf in Vriezenveen, die maar niet van de grond kwam. Ook zou hij andere momenten om de raad te informeren bewust hebben genegeerd.
Oordt kondigde zijn ontslag in een brief aan burgemeester en wethouders aan. Hij zegt daarin de afgelopen jaren meer dan eens onjuiste informatie te hebben gekregen waarna hij de conclusie heeft getrokken om te vertrekken.

"Jammer dat hij op deze manier vertrekt"

Burgemeester Visser betreurt het besluit. "Als wethouder heeft Johan Oordt hierin zijn eigen afweging gemaakt en die beslissing respecteer ik. Tegelijkertijd vind ik het erg jammer dat hij op deze manier vertrekt. We hebben in het college altijd goed samengewerkt. Door zijn grote inzet als wethouder heeft Johan Oordt veel gerealiseerd voor Twenterand en daar zijn wij hem dankbaar voor."
Oordt nam in 2008 tussentijds het wethouderschap over. Tot die tijd was hij raadslid voor het CDA. Ruimtelijke Zaken en Financiën zijn de afgelopen zes jaar de belangrijkste onderwerpen uit de portefeuille van Oordt geweest.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.