nieuws

Gemeente Kampen neemt juridische stappen tegen leverancier parkeerautomaten

Gemeente Kampen neemt juridische stappen
Gemeente Kampen neemt juridische stappen © Cindy Hofhuis
De gemeente Kampen heeft juridische stappen genomen tegen de leverancier van de parkeerautomaten in de binnenstad. De automaten vertonen zoveel storingen dat ze al meer dan een maand buiten werking zijn.
Ondanks toezeggingen van de leverancier is de kwestie nog steeds niet opgelost. Wethouder Geert Meijering: "De leverancier heeft ruim de gelegenheid gekregen om de problemen met de parkeerautomaten op te lossen. Deze parkeerperikelen hebben lang genoeg geduurd. Het is vijf over twaalf. De binnenstadbewoners zijn de dupe. Ze kunnen de auto slecht kwijt, omdat er minder ruimte is door het vrij parkeren. Daarnaast loopt de gemeente inkomsten mis. Hier moet een einde aan komen."
Het bedrijf is nu formeel in gebreke gesteld door de gemeente. In een laatste gesprek met de gemeente heeft de leverancier aangegeven de problemen te willen oplossen. De komende week gaat de firma nieuwe software installeren en de automaten opnieuw testen. Ook de gemeente laat dan nogmaals een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar het functioneren van de automaten. Kampen hoopt dat verdere juridische stappen niet nodig zijn. Het vrij parkeren in de binnenstad blijft nu nog van kracht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.