nieuws

Provincie moet huiswerk voor vergunning paardenfokker uit Haaksbergen opnieuw doen

Raad van State
Raad van State
De provincie Overijssel moet het huiswerk over een verstrekte Natuurbeschermingsvergunning voor een paardenfokker aan de Oude Enschedeseweg in Haaksbergen opnieuw doen. Buren willen dat de vergunning helemaal terug wordt getrokken.
De provincie kwam tijdens de zitting van de Raad van State enkele weken geleden zelf met het feit dat de vergunning die is verleend te ruim is. Volgens de huidige vergunning mag de paardenfokker tien paarden houden, iets wat volgens de rechten van het vorige bedrijf niet is toegestaan.

Natura 2000

De paardenfokker heeft een natuurbeschermingsvergunning nodig omdat het dicht bij de Natura 2000-gebieden Buurserzand en Haakbergerveen ligt. Buren strijden al langer om de komst van de fokkerij tegen te houden. Zij zijn van mening dat er op de locatie überhaupt geen agrarisch bedrijf mag zitten.
De Raad van State heeft vandaag bepaald dat de provincie opnieuw moet aantonen hoeveel paarden de fokker mag houden en of de vergunning terecht is verstrekt. Daar krijgt Overijssel zestien weken de tijd voor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.