nieuws

Proefliggen in doodskist op speciaal verzoek bij uitvaartondernemer Bergentheim

Een proefrit maken met een auto is de normaalste zaak van de wereld maar de vraag of je even mag proefliggen in een doodskist komt minder vaak voor. Uitvaartverzorger Henk Overweg uit Bergentheim heeft er geen problemen mee.
Sinds een artikel in De Stentor verscheen dat men kan proefliggen in een doodskist bij uitvaartverzorger Overweg in Bergentheim regent het reacties bij de uitvaartverzorger. Tijdens een interview kreeg Overweg de vraag of je ook kunt proefliggen in een kist. "Dat verhaal is een beetje een eigen leven gaan leiden", zegt Overweg. "Bij ons mag men proefliggen, maar men moet wel heel serieus zijn in het aanschaffen van een kist. Wij krijgen veel positieve reacties, maar willen hier heel discreet mee omgaan."
"Bij negen van de tien uitvaartverzorgers is het niet mogelijk om even in de kist te liggen voordat men er één aanschaft", zegt Henk Overweg. "Bij ons kan dat wel. Wij staan open om aan alle wensen van de overledene of nabestaanden te voldoen." Er zijn steeds meer mensen die bij leven al een kist kopen. "Sommige mensen zetten de kist in huis en gebruiken hem bijvoorbeeld als boekenkast", zegt Overweg.

Steigerhout

Overweg is drie jaar geleden begonnen in de uitvaartbranche. In loondienst zag hij dat er bij uitvaartondernemingen 'veel kon, maar dat er ook veel niet kon'. Sinds drie maanden runt hij samen met zijn vrouw Ellis een uitvaartonderneming. In de showroom staan verschillende kisten uitgestald. Van chique tot heel eenvoudig. De favoriet van Henk Overweg: "Absoluut die van steigerhout."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.