nieuws

Opnieuw drie punten in mindering voor FC Twente

FC Twente heeft dit seizoen opnieuw drie winstpunten in mindering gekregen. Reden is dat de club de zaken financieel niet op orde heeft.
In maart kreeg Twente ook al drie punten in mindering van de KNVB. De club kreeg daarna de opdracht om de boel op orde te brengen maar voldoet nog steeds niet aan de norm. "Heel pijnlijk en vervelend dat we opnieuw een straf van drie punten in mindering hebben gekregen", zegt directeur Gerard van den Belt in een eerste reactie
Volgens FC Twente is de licentiecommissie van de KNVB het onder meer niet eens met hoe de club de afschrijving op het nieuwe stadion in het jaarverslag heeft opgenomen. Inmiddels heeft Twente een nieuw plan van aanpak opgesteld dat bij de KNVB ligt ter inzage.

Niet opnieuw misstap veroorloven

"Het verschil met het vorige plan is dat de doel- en normstellingen dit keer realistischer zijn, ook omdat we er de komende twee seizoenen voor uittrekken en we met meerdere scenario’s rekening houden. Dat neemt niet weg dat we voor een loodzware opgave staan."
"We moeten, zoals we begin maart aangaven, ruim acht miljoen bezuinigen en aan die taakstelling moet alles ondergeschikt worden gemaakt. We redden het niet door alleen aflopende contracten niet te verlengen; we zullen ook moeten snijden in de vaste contracten, ook bij het kantoorpersoneel." De club kan zich niet opnieuw een misstap veroorloven, aldus Van den Belt.

Twente zakt op ranglijst

Doordat de club nu drie punten in mindering heeft gekregen, zakt de club in de eredivisie van de tiende naar de elfde plek. Twente staat nu op 34 punten na 29 wedstrijden. 
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.