nieuws

Nieuwe ziekenhuis MST Enschede is klaar: kosten 275 miljoen euro

Het nieuwe MST-ziekenhuis in Enschede is klaar. Na drie jaar zijn de bouwwerkzaamheden afgerond en kan de inrichting en het gebruiksklaar maken van het nieuwe gebouw beginnen.
Met de bouw is in totaal 275 miljoen euro gemoeid. De bouw is betaald door het ziekenhuis zelf. In het gebouw zijn 360 éénpersoons-patiëntenkamers beschikbaar. Ook zijn er elf gloednieuwe operatiekamers en drie operatiekamers voor het Thoraxcentrum gebouwd en uitgerust met de nieuwste apparatuur.

Het nieuwe ziekenhuis heeft een oppervlakte van 23.000 vierkante meter

Het nieuwe ziekenhuis is in 38 maanden gebouwd. In totaal hebben zo'n vijfhonderd bouwvakkers meegeholpen aan de bouw, die gezamenlijk is uitgevoerd door Dura Vermeer en Trebbe en de installatiecombinatie Croon, Unica en Dros. Harry Abels van IAA Architecten heeft het gebouw ontworpen, dat een oppervlakte heeft van 23.000 vierkante meter.

Energieopwekking gebeurt via koude-en warmteopslag in bodem

Het ziekenhuis ligt aan het Koningsplein en is bewust gebouwd in het hartje van het centrum van Enschede. Vanuit het nieuwe gebouw is vrijwel overal goed zicht op de binnenstad. Energie wordt opgewekt door gebruik te maken van koude- en warmteopslag in de bodem.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.