nieuws

Verontwaardiging over dood van egel in Olst, dier werd als voetbal gebruikt

In- en intriest. Zo reageren mensen op straat in Olst, op internet en de sociale media op de dood van een egeltje. Het egeltje is doodgeschopt, het werd gebruikt als voetbal.
Het dier werd gisternacht gevonden tegen een hek langs de van Limburg Stirumstraat in Olst. Mensen in Olst veronderstellen dat het gaat om jongeren die vanuit "baldadigheid en ondeugd" tegen het beestje trapten.
Eén van hen heeft die nacht op straat jongeren horen schreeuwen. Ze vermoedt dat het om de daders gaat.  Aanhoudingen zijn er nog niet, maar er zouden in het dorp namen circuleren. Volgens de politie is er nog niemand in beeld, maar gaat wel de wijkagent ermee aan de slag. 

Dit pikken we niet

Ook verontwaardiging bij de Dierenbescherming. "Verschrikkelijk, dit is zo doelbewust, erger kun je bijna niet bedenken", aldus woordvoerder Dorland. Hij is blij met de collectieve verontwaardiging. Dorland meent dat niet  niet aantoonbaar sprake is van een toename van mishandelingen, wel zijn met de sociale media de mogelijkheden van mensen om zich te uiten uitgebreid.
"Door op sociale media de verontwaardiging uit te spreken, laten we zien dat we dit niet pikken", aldus Dorland, "zodat de volgende idioot die met een borrel op over straat loopt dit wel uit zijn hoofd laat."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.