nieuws

Boeren geven via Twitter een kijkje in het leven op de boerderij

Via Twitter gunnen boeren een kijkje op hun erf
Via Twitter gunnen boeren een kijkje op hun erf
Boeren liggen de laatste tijd steeds meer onder een vergrootglas en krijgen kritiek. Daar moet volgens Caroline van der Plas uit Deventer verandering in komen. Via Twitter wil ze nu Nederlanders digitaal een kijkje geven op het boerenerf.
Volgens Van der Plas is er veel onduidelijkheid over het werk van de boeren. "Veel mensen weten niet wat er gebeurt op het erf en wat de boeren doorgaans doen. Wie kan dat nu beter laten zien dan de boeren zelf?"

Kijkje op het erf

Via het Twitteraccount Boerburgertweet is elke week een andere boer te volgen. Stijn Derks bijt maandag het spits af.
"Het is de bedoeling dat de boer laat zien waar hij mee bezig is. Via Twitter kunnen de volgers snel in contact komen met boeren en zo ook vragen stellen. We willen de dialoog aangaan met mensen, zodat ze begrip krijgen voor het werk van de boer en misschien zelfs wel een kijkje gaan nemen bij een bedrijf", vertelt Van der Plas.

Niet bang voor kritiek

Hoewel Van der Plas graag een positief beeld wil schetsen is ze niet bang voor kritiek. "Natuurlijk kan dat ook komen, daar zijn we ons van bewust."
"We willen juist inzicht geven in wat de boeren allemaal voor ons doen. Wij gaan niet in de verdediging, maar we geven uitleg waarom er op een boerderij zo gewerkt wordt."

Persoonlijk initiatief

Van der Plas is al jaren actief in de agrarische sector, eerst als journalist, nu als communicatiemedewerker voor de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. Het twitteraccount openende ze op eigen initiatief. "Ik ben erg betrokken en daarom vind ik dat er iets moet gebeuren."
Op Twitter wordt er al positief gereageerd op het initiatief.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.