nieuws

Raalte krijgt zeer waarschijnlijk een asielzoekerscentrum

De gemeente Raalte krijgt zeer waarschijnlijk een asielzoekerscentrum. De gemeente en het COA zijn al enkele weken serieus in gesprek over opvang voor de langere termijn, laat burgemeester Martijn Dadema weten.
Waar het asielzoekerscentrum moet komen, vertelt Dadema niet. Wel laat hij weten dat de gemeente en het COA al een locatie op het oog hebben. Binnen een aantal weken moet duidelijk worden of het azc daadwerkelijk in Raalte komt.
Dadema benadrukt dat het nieuwe azc niet op de locatie komt, waar het asielzoekerscentrum vroeger gevestigd was. Toen was dat aan de Assendorperweg gevestigd.

Substantieel aantal
Hoeveel vluchtelingen Raalte wil huisvesten, maakt Dadema niet bekend. Volgens hem gaat het om een substantieel aantal.
Over vier weken verwacht Raalte de gesprekken met het COA af te ronden. Daarna wil de gemeente nog met omwonenden in gesprek. Ook de gemeenteraad moet zich er nog over buigen.
Noodopvang
De gemeente Raalte is recentelijk ook benaderd om noodopvang voor vluchtelingen in te richten. Onderzoek leerde Raalte toen dat er geen geschikte locatie te vinden was. Als Raalte opnieuw zo'n verzoek krijgt, wordt er ook naar sporthallen gekeken, vertelt Dadema. Mogelijk dat de dan als noodopvang ingericht worden.
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.