nieuws

Provincie Overijssel werkt aan eenvoudiger organisatie voor vergunningverlening

Provincie wil eenvoudiger vergunningverlening
Provincie wil eenvoudiger vergunningverlening
De vergunningverlening voor risicovolle bedrijven in Overijssel is ingewikkeld georganiseerd stelt de Rekenkamer Oost-Nederland in een rapport dat vandaag wordt gepresenteerd. De provincie onderkent het probleem en probeert de vergunningverlening te versimpelen.Â
In een eerste reactie op het rapport van de rekenkamer laat de provincie weten dat de kwaliteit van de vergunningverlening, het toezicht op de naleving van die vergunningen en de handhaving in orde is. Het is alleen ingewikkeld georganiseerd.

Simpeler

Om dat te veranderen heeft de provincie eerder al bij de staatssecretaris voor Milieu en Infrastructuur aangedrongen op een omvorming van de Regionale Uitvoeringsdiensten die zich met vergunningverlening bezighouden. Werkwijzes binnen die uitvoeringsdiensten moeten simpeler. 

Provincie verantwoordelijk

Regionale Uitvoeringsdiensten zijn gespecialiseerde organisaties, zes in totaal in Nederland. Voor Overijssel is de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Deze instelling toetst of bedrijven aan de regels voldoen om in aanmerking te komen voor een vergunning. De bestuurlijke verantwoordelijkheid ligt gewoon bij de provincie Overijssel. 
De provincie Overijssel gaat het rapport van de Rekenkamer Oost-Nederland verder bestuderen en neemt de aanbevelingen in het rapport mee bij de omvorming van de Regionale Uitvoeringsdiensten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.