nieuws

Vijf jongeren aangehouden voor DDos-aanvallen op Ziggo en KPN

Telefoonwinkel van Ziggo (logo op muur)
Telefoonwinkel van Ziggo (logo op muur)
De politie heeft vijf jongeren aangehouden voor de grote DDos-aanvallen op internetproviders Ziggo en KPN, in augustus. Zo'n 1,8 miljoen klanten van Ziggo kwamen daardoor zonder internet en e-mail te zitten.Â
De vijf, tussen de 14 en 21 jaar oud, komen uit Berkelland, Lochem, Den Helder, Schoorl en Vinkeveen. In de ouderlijke woningen van de jongens zijn computers, mobiele telefoons en datadragers (externe harde schijven, usb-sticks) in beslag genomen. De verdachten kwamen de afgelopen weken in beeld in het onderzoek door het Team High Tech Crime. 

Dreiging van nieuwe aanvallen

Ziggo werd in augustus twee avonden lang getroffen door grote DDoS-aanvallen. Daardoor ontstond storing in het netwerk en kwamen bijna 2 miljoen klanten zonder internet en e-mail te zitten. Via videoboodschappen werd gedreigd met nieuwe aanvallen. Ook KPN was doelwit van de aanvallen. 
De verdachten zijn gisteren verhoord door de rechercheurs van het THTC. De officier van justitie heeft besloten dat de vijf het verdere verloop en de resultaten van het onderzoek in vrijheid mogen afwachten. Op het uitvoeren van DDoS-aanvallen staan maximale gevangenisstraffen van meerdere jaren. Daarnaast moeten daders mogelijk ook de aangerichte schade vergoeden. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.