nieuws

Minder regels in Enschede voor Nederlandse én Duitse bedrijven

Het stadhuis (in het centrum) van Enschede
Het stadhuis (in het centrum) van Enschede
Enschede wil het Nederlandse en Duitse bedrijven makkelijker maken om uit te breiden en zich te vestingen in Enschede. Dat valt te lezen in de begroting 2016.
Grenzen verleggen is het thema van de begroting voor volgend jaar. In totaal schrapt de gemeente 13 regels, bijvoorbeeld op het gebied van welstand en bestemmingen. De verminderde regeldruk moet vestiging en uitbreiding van bedrijven in Enschede vergemakkelijken. De gemeente heeft een zogenoemd 'Duitslandteam' dat Duitse bedrijven voor de stad probeert te interesseren. 
Daarnaast wil Enschede meer inwoners helpen aan een baan in Duitsland. De gemeente heeft zelf weinig vacante vacatures en veel inwoners zonder baan willen wel in Duitsland aan de slag, maar de Duitse wetgeving en de vreemde taal vormen vaak een barrière. De gemeente wil daarom nog meer met de Duitsers in gesprek om het proces soepeler te laten verlopen. Daarnaast komt er nog meer aandacht voor de Duitse taal op scholen. 

Financiën

De Enschedese begroting voor volgend jaar is sluitend. Voor de inwoners zullen de lasten niet of nauwelijks stijgen behalve een inflatiecorrectie van één procent. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.