nieuws

Fractievoorzitters Provinciale Staten roepen PVV-Statenlid Mulder tot de orde

De fractievoorzitters in Provinciale Staten hebben PVV-Statenlid Edgar Mulder woensdagavond gezamenlijk tot de orde geroepen. Mulder stelde tijdens een vergadering van de Provinciale Staten kritische vragen over de rol van de provincie bij de opvang van vluchtelingen in Overijssel.
Commissaris van de Koning Ank Bijleveld, tevens voorzitter van de vergadering, vroeg Mulder zijn vragen kort en bondig te stellen, maar weigerde dat te doen en trok zich weinig aan van de aanwijzingen van de voorzitter. Volgens Mulder werd hij anders behandeld dan andere Statenleden die wel alle ruimte krijgen om hun vragen uitgebreid te stellen. Hij vervolgde daarom zijn betoog.
CDA-fractievoorzitter Reesink vroeg daarop een schorsing aan en in een besloten overleg met alle fractievoorzitters kreeg Mulder te horen dat hij de voorzitter voortaan met respect moet behandelen en de aanwijzingen goed op dient te volgen. Na openlijke excuses van Mulder beantwoorde gedeputeerde Van Hijum alsnog de door de PVV gestelde vragen en liet weten welke rol de provincie invult bij de opvang van vluchtelingen.
Later op de avond volgde een debat over het onderwerp. Toen Mulder zich kritisch uitliet over de islam liepen veel Statenleden de zaal uit als protest. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.