nieuws

Lattrop krijgt eindelijk zendmast voor goede mobiele bereikbaarheid

Lattrop krijgt eindelijk een zendmast, waardoor het mobiele telefoonverkeer sterk verbetert. Er was nog één omwonende, die bezwaar maakte, maar dat probleem is van tafel.
Burgemeester Roel Cazemier van Dinkelland reageert opgelucht. "Het is goed nieuws dat er overeenstemming is", zegt hij. "Het telecombedrijf, de voetbalvereniging, de gemeente en de omwonenden zijn het eens en we kunnen eindelijk aan de slag".

Strijd duurde bijna acht jaar

Het probleem van de slechte mobiele bereikbaarheid in en rond Lattrop werd bijna acht jaar geleden aangekaart door zangeres Marga Bult, zelf woonachtig in Lattrop. Er was brand bij een bedrijf van familie van haar maar het bleek niet mogelijk de hulpdiensten via 112 te bereiken. Ze vond de gemeente aan haar zijde en samen met burgemeester Cazemier trok ze ten strijde.
"Dat heeft inderdaad lang geduurd"", kijkt Cazemier terug. "De telecombedrijven gingen hun mobiele netwerk uitrollen en dan begin je natuurlijk in de gebieden waar veel mensen wonen. En het is nu eenmaal zo, dat er ik Lattrop-Breklenkamp een stuk minder mensen zijn. Maar dan zie je dat een burgerinitiatief als dat van Marga Bult wel degelijk kan helpen", aldus de burgemeester.
De bouwvergunning kan nu worden afgegeven. Cazemier verwacht dat binnen enkele weken een aannemer aan de slag kan met de bouw van de zendmast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.