nieuws

Excuses van bestuurder MST in Enschede voor tweet over declaraties

De tweet
De tweet
Voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis MST in Enschede, Bas Leerink, vindt het spijtig dat er ophef is ontstaan over een tweet van hem over onkostendeclaraties. Per tweet liet Leerink gisteren weten dat medewerkers van het MST wel wat beters te doen hebben dan bonnetjes verzamelen.
Het was een reactie op een bericht van Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester van de PvdA. Die stelde op Twitter dat publieke verantwoording van zorg & premiegeld bij draagt aan vertrouwen in zorginstellingen. Het Kamerlid vroeg zich af waarom zorginstellingen dat niet zouden doen. Het antwoord van Leerink was duidelijk. De mensen die bij het MST werken hebben wel water beters te doen, stelde hij. 

Vervelend

Leerink heeft een verklaring op de website van het ziekenhuis gezet: 'Onbedoeld is mijn tweet over onkostendeclaraties een eigen leven gaan leiden. Dat vind ik vervelend, vooral voor mijn collega's die zich elke dag inzetten om de best mogelijke zorg te verlenen. Mijn excuses daarvoor.'

Transparant

Leerink vindt een nuance van zijn tweet op zijn plaats. Hij stelt dat inzicht geven in onkostendeclaraties niet bij draagt aan de belangrijkste publieke taak die het ziekenhuis heeft. Het werken aan goede patiëntenzorg. Leerink betoogt dat het ziekenhuis al op allerlei manieren transparant is, door inspecties, jaarverslagen en diverse andere rapportages.

Belangrijkste prioriteit

'Als bestuurder is het mijn belangrijkste prioriteit te zorgen dat we goede patiëntenzorg leveren voor de inwoners van Twente, nu en in de toekomst. Over de kwaliteit van die zorg zijn we transparant naar iedereen.'

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.